Poliţia de la Bălţi se comportă ca miliţia sovietică

balti_militziaLa Bălţi, în seara zilei de 7 aprilie, în timpul manifestărilor de protest ale tinerilor, un poliţist în civil a somat într-o formă brutală un jurnalist al Agenţiei DECA-press (Eugen Uruşciuc) să înceteze să ia imagini în timpul reţinerii unor tineri din centrul oraşului.

După cum transmite Agenţia Monitor Media, cu toate că a înţeles că are de a face cu un jurnalist (acesta avînd ecuson la vedere), poliţistul a pus mîna pe camera de fotografiat şi l-a prevenit pe jurnalist că ar putea „să-şi ia rămas bun de la cameră”. Poliţistul l-a somat pe jurnalist să nu mai ia imagini.

Un alt poliţist în uniformă a făcut o tentativă de împiedicare a operatorului postului PRO TV Chişinău (Iurie Bold) la Bălţi să ia imagini în timpul reţinerii unor tineri care protestau în piaţa Independenţei din localitate.

Incidentele cu jurnaliştii s-a produs în jurul orei 21:00.

În seara zilei de marţi, peste două mii de tineri au protestat la Bălţi, declarîndu-se nemulţumiţi de rezultatele alegerilor parlamentare.

MONITOR MEDIA

4 gânduri despre “Poliţia de la Bălţi se comportă ca miliţia sovietică

  1. pai cum,nu e libertatea presei in md ? :))

    nu mai stiu care blogger basarabean care lucra la pro tv chisinau a fost transferat la bucuresti . se plangea de politistii basarabeni ca sunt prea duri si „dau” fara sa intrebe,de cei romani ca sunt prea moi. pana la urma cum e bine ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s