Protestatarii de la Bălţi se solidarizează cu cei de la Chişinău

Circa 150 de studenţi de la Bălţi s-au solidarizat cu protestatarii din Chişinău. Mai bine de trei ore, între 150 şi 200 de persoane, în mare parte studenţi şi profesori de la Universitaţea de Stat „Alecu Russo”, au protestat în faţa Primăriei Bălţi, declarînd că se solidarizează cu protestatarii din Chişinău.

Studenţii au scandat lozinci anticomuniste, cerînd invalidarea rezultatelor alegerilor parlamentare. „Vrem un alt destin” era una dintre lozincile protestatarilor, iar printre cele scandate se număra „Lăsaţi morţii în pace”, făcîndu-se aluzie la faptul că alegerile ar fi fost falsificate.

Acţiunea de protest de la Bălţi a fost una spontană, fiind organizată de către studenţi.

După trei ore de protest în faţa primăriei locale, studenţii au plecat spre universitate. Ei spun că ar putea să continue acţiunea de protest în seara acestei zile în centrul oraşului.

Comisarul de poliţie din Bălţi, colonelul Valeriu Poparcea, a declarat că acţiunea de protest a studenţilor este ilegală. Protestatarii nu au respectat prevederile Legii cu privire la întruniri, ei fiind la o distanţă mai mică de 50 de metri de sediul primăriei, a spus Poparcea. Probabil, vom iniţia procese administrative pe numele organizatorilor acestei acţiuni, a spus comisarul.

DECA-press

 

Un gând despre “Protestatarii de la Bălţi se solidarizează cu cei de la Chişinău

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s