(foto) Îngerul a ţipat. La Bălţi

Încă puţin şi se termină totul, revenim la normalitate, la stabilitate (vorba guvernanţilor): studenţii nu vor mai avea parte de concerte, pensionarii nu se vor mai pricopsi cu alimente de pomană sau cumpărate la un preţ simbolic, în magazine nu vom mai vedea pîine de doar 1,65 MDL, la posturile de televiziune x, y şi z vom continua să (re)vedem reportaje optimiste, avîndu-l în prim-plan  pe vreun funcţionar comunist de înalt rang, care se gîndeşte 25 din 24 de ore la bunăstarea şi fericirea norodului. Încă patru ani de zile, timp în care măgarul lui Mătăsaru va reuşi, sperăm, să intre aproape în toate ogrăzile gospodarilor din statul dependent Ribbentropa Molotova.

balti_pluralism-politicelectorala1

Ieri şi astăzi iarăşi am fost martorul unor scamatorii electorale. La Bălţi procesul e în toi. Comuniştii deţin monopolul. Au pus mîna pe tot ce mişcă şi nu mişcă. Oare ar putea să fie ignorat un astfel de partid omniprezent: în transportul public, în magazine, în biserici, pe străzi, în subconştientul pensionarilor (dar şi în al unor bătrîni, bătrîni mai mult sau mai puţin tineri) – peste tot numai seceri şi ciocane, sigle electorale anacronice, ruşinoase pentru avîntul nostru proeuropean, pentru civilizaţia secolului al XXI-lea în general.

Ieri, de 1 aprilie, comuniştii au organizat un amplu concert în piaţa centrală din Bălţi. Numai că păcălelile lor nu au  prea fost luate în serios de către tineretul studios care, atît de rar, se bucură de un concert pe gratis, în aer liber. Recent, şi Mişcarea Acţiunea Europeană (MAE) a intenţionat să organizeze un concert la Teatrul de Vară. Nu s-a putut însă găsi nici măcar o scînteie de curent electric. Dinozaurii roşii au avut grijă şi de asta. Aşa că comuniştii (cacofonie inevitabilă, deci tolerabilă) rămîn a fi cei mai buni gospodari ai capitalei de nord. Dar asta pentru că se comportă ca nişte primitivi care se tem să se angajeze într-o competiţie electorală onestă.

balti_concert-pkrm

Dacă priviţi atent către improvizata scenă comunistă, putem desluşi o… inimă. Să fie oare acea inimă roşie, odinioară albastră, a lui Roşca ?! Au fuzionat oare PCRM şi PPCD ?! Dacă da, atunci bravo opoziţiei constructive, care ne velijaet ca unii…

11 gânduri despre “(foto) Îngerul a ţipat. La Bălţi

 1. Cred ca o sa-mi trebuiasca vreo 2 saptamani sa-mi revin dupa campanie. In campania electorala parca e alta viata. Eu cel putin am suferit o schimbare totala a modului obisnuit de viata. Sper sa merite sacrificiile!

  Apreciază

 2. Alex, dacă lucrurile, ferească sfîntul, nu se schimbă prea mult după 5 aprilie, nu îţi vor ajunge 2 săptămîni de convalescenţă. Vei suferi, ca o veritabilă mioară basarabeană, încă 4 ani de zile!
  Salutare!

  Apreciază

 3. Daca nu se schimba, atunci schimb eu totul. De data asta plec si chiar nu ma mai intorc degraba! Desi mi-as da si viata pentru aceasta tara, daca nu schimbam ceva la 5 aprilie, atunci locul meu nu este aici!
  Totusi eu cred ca la 5 aprilie va iesi bine. Parca s-a mai luminat un pic poporul, cel putin e mai bine decat in 2005. Sa stii ca zilnic adorm gandindu-ma la alegeri si fredonand imnul nostru „Desteapta-te romane”! E ultimul tren, daca nu ne desteptam nici acum, vom ramane intr-o gara parasita care ince-incet se va darama cu totul…

  Apreciază

 4. Te susţin în totalitate, dragă Alex. TREBUIE să fim convinşi că după 5 aprilie ne vom trezi într-o lume complet nouă, dekomunizată definitiv (sau, măcar, parţial).
  Pentru libertatea de a fi noi înşine, să mergem la vot fără frică! 😉

  Apreciază

 5. nu-s comunisti, dar nu inteleg de ce sa nu profitam de concerte gratis (asa cum am so fac eu deseara, la dj tiesto)

  prin mentalitatea asta reflectoare (de la ‘a reflecta’ dpdv al fizicii) de a nu te duce principial la un concert sustinut, sa zicem, de pcrm, esti mai comunist decat comunistii de la guvernare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s