PCRM şi PPCD se retrag din cursa electorală în favoarea PLDM

ruinarea-pkrmlogo_pldmIncredibil, dar, iată, posibil! Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) şi Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) şi-au anunţat retragerea din cursa electorală în favoarea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Nu mai e o noutate că fracţiunea politică majoritară, aflată încă în legalitate, deţinînd şi frîiele Puterii împreună cu opoziţia constructivă, s-a retras şi din dezbaterile de la aşa-zisa televiziune publică M1. Evident, atît PCRM, cît şi PPCD simt că electoratul deşteptat nu mai poate fi luat cu macaroanele şi cu tot soiul de pachete à la gumanitarka. E limpede, se aud tot mai multe voci care prezic căderea PCRM-ului, dar şi a PPCD-ului, primul fiind un complex personaj politic care a demonstrat foarte bine că nu este în stare să reprezinte adevăratul interes al majorităţii cetăţenilor RM. Excepţiile lustruite nu ne interesează, pentru că ştim că minciunile tirajate şi difuzate în presa loială (care îşi zice, sic!, independentă şi democratică) sînt fără margini. Iată de ce, cred eu, PCRM şi PPCD au continuat deşteptele acţiuni pe care le-au întreprins bunăoară Partidul „Pentru Neam şi Ţară” (care s-a retras în favoarea Alianţei Moldova Noastră), precum şi Partidul Ecologiştilor „Alianţa Verde” şi candidatul independent Valentina Cuşnir (care, ca şi PCRM şi PPCD, s-au retras din competiţia electorală în favoarea PLDM).

Deocamdată nu se ştie care este reacţia peledemiştilor (unii dintre cei mai alergici la nuanţele roş-oranj) vizavi de aparent absurdul gest al comuniştilor şi al aliaţilor pepecedişti. De asemenea, nu se ştie dacă Vlad Filat, liderul PLDM, va fi capabil, chiar în pragul alegerilor, de indulgenţă în cazul acestor două fracţiuni rătăcite, ca, ulterior, să komocucerească, pe drept, voturile electoratului dezamăgit. Mai multe detalii se vor cunoaşte pe parcursul zilei de 1 aprilie curent – o zi în care în politica moldovenească sînt posibile tot felul de absurdităţi, binecunoscute deja. Parţial, am demonstrat deja că Republica Moldova este de fapt o Planetă a Minunilor, un picioruş de plai al unor contradicţii din cele mai tragicomice care ar fi putut vreodată exista sub(t) soare.

Răsturnările electorale nu s-au oprit! Prea multe partide şi partiduţe avem, iar electorat ioc. Astfel, în continuarea deciziilor deştepte ale formaţiunilor sus-menţionate, Partidul Social Democrat (PSD), precum şi Uniunea Centristă din Moldova (UCM) sînt pe cale să renunţe la alergările electorale. Dacă ar decide să renunţe la ambiţiile de accedere, cu orice preţ, în Parlament, aceste formaţiuni, după cum vorbesc gurile rele, ar opta pentru susţinerea candidatului independent Sergiu Banari, un tînăr politician promiţător, care a avut curajul să îl provoace pe liderul perdant Vladimir Voronin la un duel electoral televizat, duel care, dacă liderul comuniştilor va fi bărbat ca Roşca, nu skolskij ca Diacov, va avea loc pe data de 3 aprilie, ora 22:30, la postul public de televiziune M1.

Dacă acum, cînd de alegerile de la 5 aprilie ne despart doar 3 zile, sîntem martorii unor prăvăliri de situaţii (dramatice pentru unele formaţiuni politice, fatale pentru altele), mă întreb ce surprize vom avea după 5 aprilie?…

6 gânduri despre “PCRM şi PPCD se retrag din cursa electorală în favoarea PLDM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s