O grenadă pentru un editor necomunist de la Bălţi

SP_СП_logoPoliţia din Bălţi a iniţiat o anchetă în legătură cu un incident care îl vizează pe editorul ziarului regional SPSlava Perunov. Un bărbat este cercetat pentru faptul că a încercat să aducă o grenadă în biroul editorului.

Incidentul s-a petrecut vineri, 13 martie, în sediul Băncii de Economii din Bălţi, unde redacţia ziarului închiriază spaţii. Tentativa de trecere a grenadei în redacţie a fost contracarată de agenţii de securitate de la instituţia bancară, care au observat în mîinile bărbatului un obiect asemănător cu o grenadă.

Slava Perunov, editorul ziarului "SP"
Slava Perunov, editorul ziarului "SP"

Bărbatul a fost deposedat de grenadă şi alertată poliţia. Ulterior, s-a constat că este vorba de un bărbat bolnav de shcizofrenie, iar după cum anunţă ziarul (O „bombă” pentru editor) acesta ar fi un simpatizant al partidului de guvernămînt.

Grenada a fost trimisă la expertiză în Chişinău, pentru a se constata dacă este una ofensivă sau de exerciţiu.

Bărbatul cercetat a explicat poliţiei că dorea să-i dăruiască grenada editorului ziarului.

Slava Perunov spune că, după ce a văzut „teroristul”, a înţeles că nu este vorba de un atentat serios la viaţa sa. „Acest bărbat mi-a propus zilele trecute să-i publicăm nişte poezii în gazetă”, a mai spus Perunov.

„Bărbatul cu grenada” a declarat că nu a urmărit să-l sperie pe editor cu grenada pe care ar fi găsit-o într-o pădure. „Aceasta nu are nici o legătură cu faptul că eu simpatizez PCRM, iar Perunov – nu”, a explicat bărbatul.

În funcţie de rezultatele expertizei, care vor fi gata în decurs de o lună, poliţia va decide dacă va iniţia o cauză penală. Va fi deschis un dosar penal numai în cazul în care se va dovedi că grenada este una ofensivă. La fel, va fi iniţiată şi o expertiză psihiatrică pentru a se constata dacă bărbatul este sau nu responsabil de faptele sale.

MONITOR MEDIA


5 gânduri despre “O grenadă pentru un editor necomunist de la Bălţi

  1. pai o fi vrut omul sa-i faca cadou o grenada… nu? 🙂 de ce sa ne legam de el, poate o fi un viitor poet dintre Prut si Nistru…
    Asta ar mai fi lipsit – un scandal de proportii. Noroc ca avem portari ca lumea la banca…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s