Dezbateri electorale la M1: Ion Ciobanu (PL) vs Vasile Plăcintă (PMU)

plÎncă mai sînt sub influenţa dezbaterilormoldova-unita electorale martorul cărora am fost acum cîteva clipe. M1, controversatul post public de televiziune, i-a adus în faţa electoratului pe Ion Ciobanu, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal (OTPL), şi pe Vasile Plăcintă, membru al Partidului „Moldova Unită” (PMU), agronom-savant după profesie, al 19-lea pe lista PMU.

Evident, dezbaterea a fost cîştigată de către liberalul Ion Ciobanu, care şi-a justificat, cu argumentele de rigoare, prezenţa la dezbaterea găzduită de M1. Pe de altă parte, agronomul-savant Vasile Plăcintă a fost pe post (eufemistic vorbind) de anonim (in)util. Pe lîngă oralitatea de mahala a discursului său, îmbîcsită cu cîte o bîlbîială pe secundă, agronomul-savant (care, din cîte s-a văzut, şi-a creat o imagine de politician-ezitant) şi-a afişat proasta pregătire.

Dacă liberalul Ion Ciobanu a dat dovadă de fermitate atunci cînd a vorbit despre programul PL, Vasile Plăcintă de la PMU îţi dădea impresia că, cu voie sau fără de voie, s-a deghizat într-un ţăran care vrea şi el să se aventureze într-o campanie electorală. Acest din urmă politician în faşă cu greu năzuia să privească în obiectiv, se ţinea scai cu privirea de reacţiile jurnalistului Mircea Surdu, moderatorul dezbaterilor electorale de la M1. Culmea, incertitudinea agronomului-savant m-a dat gata cînd acesta, pur şi simplu, a rămas portret după ce liberalul Ion Ciobanu i-a adresat această simplă întrebare: „Credeţi că veţi ajunge în Parlament ?„.

E ştiut, există o mulţime de partiduţe ai căror lideri îşi dau bine seama că nu sînt capabili să treacă de limita pragului electoral, ridicată tocmai la 6% . Cu toate acestea, tot felul de prunci politici, departe de a fi împlinit cei 7 ani de acasă, ţin să se aventureze în marea politică. Ştim bine care vor fi efectele acestor copilării. Convingător, a scris despre asta Constantin Tănase, directorul cotidianului naţional Timpul de dimineaţă.

4 gânduri despre “Dezbateri electorale la M1: Ion Ciobanu (PL) vs Vasile Plăcintă (PMU)

  1. Cind doi se bat… al treilea ar trebuia sa ia bataie mai mare! 🙂 Ion, avem sanse sa spunem pe 6 aprilie ca am „cistigat”? Nu vreau sa ma gindesc la ziua asta… as fi prea trist sau poate foarte fericit!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s