EUro-TV, cu musca pe căciulă

eutv-logoSocietatea Română de Televiziune (SRTV) i-a interzis, săptămîna trecută, postului EU TV de la Chişinău să mai retransmită emisiunile TVR Internaţional.

Directorul EU TVViorel Buzdugan, a semnat un acord prin care acceptă interdicţia respectivă.

acord-srtv_eu-tv
http://www.jurnal.md

Într-un interviu publicat, vineri, de JURNALUL de Chişinău, Marian Voicu, membru al Consiliului de Administraţie al SRTV, a declarat că, detvr cîteva luni bune, TVR primeşte semnale că postul EU TV nu mai reuşeşte să fie imparţial, obiectiv şi să respecte reguli ale unei deontologii profesionale.

Marian Voicu spune că săptămîna trecută, la Bucureşti, a fost semnat un contract prin care EU TV se angajează să nu mai retransmită TVR Internaţional. SRTV a atenţionat în acest sens şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA).

CCA afirmă că nu primit o asemenea scrisoare.

Retransmiterea TVR pe teritoriul R. Moldova a fost sistată în toamna anului 2007, după ce autoritatea de reglementare în audiovizual a scos la concurs cea de-a doua frecvenţă naţională pe care era retransmis TVR 1, în pofida faptului că SRTV deţinea o licenţă valabilă pentru utilizarea acestei frecvenţe pînă în 2011.

SRTV a depus o plîngere la CEDO după ce, la 10 iunie 2008, Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău i-a respins recursul împotriva celor două decizii ale CCA prin care s-a interzis retransmiterea programelor TVR. SRTV pretinde de la CCA despăgubiri de 500 mii de euro pentru prejudiciul cauzat în urma imposibilităţii de a mai transmite TVR 1 pe teritoriul R. Moldova.

MONITOR MEDIA

monitor_media_logo

Un gând despre “EUro-TV, cu musca pe căciulă

  1. nu stiu ce va rezolva CEDO, dar postul TVR1 lipseste mult tarii, oamenilor de acolo in primul rand, mai putin conducerii. a fost o crima totala retragerea unui post foarte bun, cu stiri „proaspete” si bine puse la punct, un jurnalism de calitate, emisiuni de valoare (stiinta, sport, cultura) si filme de calitate. poate ca un aspect important era si faptul difuzarii 24/24. de ce s-a inlocuit cu 2plus? banii! din canalele ce se difuzeaza in moldova, nici unul nu se apropie de valoarea TVR-ului… putem noi sa facem nu stiu ce, dar nu vom ajunge niciodata la calitatea si valoarea unui post romanesc de televiziune, in special TVR1.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s