Mihai VOLONTIR 4-ever

sala-studio-mihai-volontir

Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) i-a acordat celebrului actor basarabean Mihai VOLONTIR titlul de Doctor Honoris Causa.

 • Serata, care a început cu premiera Trei crai de la răsărit, un spectacol montat de Maestrul Mihai Volontir, a durat circa 3 ore.
* * *
 • După spectacol, pe Mihai Volontir l-au felicitat, urîndu-i sănătate şi noi împliniri, un şir de personalităţi cunoscute din republică.

holul-teatrului-baltean

 • La serata de omagiere, au fost prezenţi preşedintele Parlamentului comunist din RM Marian Lupu (încă în exerciţiu), preşedintele AŞM Gheorghe Duca, primarul de Bălţi Vasili Panciuk, ministrul aşa-zisei culturi moldov’neşti (nici nu mai ştiu cum i-o fi zicînd; nici măcar Google nu mi-a putut fi de folos în acest sens), preşedintele PLDM Vlad Filat şi Călin Vieru, fiul Poetul Grigore Vieru, precum şi reprezentanţi din partea partidelor politice şi primari din mai multe regiuni ale nordului republicii.
 • secvente-spectacol În calitatea sa de stăpîn al oraşului Bălţi, comunistul Vasili Panciuk, vorbitor de limba rusă desigur, nu l-a felicitat public pe Mihai Volontir. Toate discursurile la adresa omagiatului au fost ţinute în limba română.
 • volontir-pe-scena
 • Directorul Teatrului Satiricus Ion Luca Caragiale din Chişinău, Sandu Grecu, i-a decernat actorului Mihai Volontir medalia Ion Luca Caragiale. Această distincţie se oferă doar actorilor de la Satiricus, Mihai Volontir fiind o excepţie în acest sens, a spus Grecu. Mai mult, directorul Sandu Grecu l-a invitat oficial pe Maestrul Volontir pe scena teatrului chişinăuean.
Gheorghe Urschi & Gherghe Pîrlea
Gheorghe Urschi şi Gheorghe Pîrlea
 • Pe lîngă mesajele de felicitare, cunoscuţii actori Gheorghe Urschi şi Gheorghe Pîrlea au prezentat şi un număr umoristic, în care au satirizat (şi) unele aspecte social-politice de p-aci.
Vlad Filat & Călin Vieru îl felicită pe Maestru
Vlad Filat & Călin Vieru îl felicită pe Maestru
 • Unul dintre vorbitorii care l-au felicitat pe Maestrul Volontir a menţionat faptul că, de zece ani, actorul bălţean nu găseşte bani pentru turnarea unui film. În acest context, a fost invocat Marian Lupu, preşedintele Parlamentului comunist încă în exerciţiu, care era în sală.
Capul Legislativului comunist Marian Lupu către Maestru
Capul Legislativului comunist Marian Lupu către Maestru
Preşedintele AŞM Gheorghe Duca îl felicită pe... Doctor Honoris Causa Mihai Volontir
Preşedintele AŞM Gheorghe Duca îl felicită pe… Doctor Honoris Causa Mihai Volontir
 • În discrusurile lor de felicitare, unii politicieni prezenţi la manifestare, atît comunişti, cît şi necomunişti, au făcut aluzii uşoare la campania electorală în curs. Afirmaţii de genul „încă puţin şi lucrurile se vor schimba aşa precum dorim„, „în curînd, unii politicieni nu vor mai tăia frunze la cîini” aveau o evidentă conotaţie electorală.
mihai-volontir-trupa
Mihai Volontir înconjurat de trupa teatrului bălţean
 • În cadrul ceremoniei de omagiere, s-a pomenit despre faptul că Maestrul Mihai Volontir nu a fost genul de om al culturii care să se închine Puterii, asta putînd fi o explicaţie a faptului că, în general, de renumitul Budulai nu s-a prea auzit în ultimii ani.

torta-lui-budulai

 • La serata de omagiere dedicată celei de-a 75-a aniversări a lui Mihai Volontir, sala mare a Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din Bălţi, citadela spirituală a Maestrului, a fost arhiplină.

finis-coronat-opus4

 • Îi dorim Maestrului Mihai Volontir (despre asta s-a vorbit şi de pe scenă) să ajungă a ne bucura cu noi şi noi creaţii, încă mult timp, ca şi renumitul actor român Radu Beligan.

teatrul-din-balti

Precizare: Pentru calitatea nu tocmai reuşită a unor fotografii, cer scuze.

9 gânduri despre “Mihai VOLONTIR 4-ever

 1. ce nu mi-a placut, cel putin precum am perceput din reportajul protv, a fost politizarea excesiva a evenimentului, fiecare personaj politic a venit sa-si faca publicitate electorala, parerea mea nu era cazul, dar asta e, nimeni din ei nu va pierde o astfel de ocazie.

  Mi-e tare dor de teatrul nostru..
  La multi ani inca o data si cum ne-a urat si noua: sanatate, sanatate, sanatate, maestre!

  Apreciază

 2. ma bucur mult ca am avut ocazia sa fiu acolo 🙂 am primit placere 🙂

  ceea ca m-a suparat a doua zi, e ca muuulti profesori colegi de ai mei ideea nu aveau ce sarbatoare a fost ziua precedenta. ca aviz era la facultate. dar nimeni nu a dorit sa mearga la teatru. nimeni 😦

  iata asa cultura.

  Apreciază

 3. Ma mandresc cu un asa unchi si matusa. Sa traiasca si multa sanatate sa le dea Domnul. Sa se bucure toata lumea de ceea ce au creat si lasat in urma. LA MULTI ANI!!!!!

  Apreciază

 4. MIHAI VOLOTIR A FOST SI RAMANE A FI UN ACTOR AL NOSTALGIEI SOVIETICE… UN OM RESEMNAT AL TIMPULUI SAU … CONTEMPORAN CU E. BUCOV SI P. CRUCENIUC … A FOST SI ESTE ARTISTUL NECESAR PENTRU MANIPULAREA MASELOR INTR-UN REGIM DE TEROARE SI DE DICTATURA EXAGERATA…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s