Actorul Mihai VOLONTIR prezintă o premieră de ziua sa de naştere

Mihai Volontir
Mihai Volontir

Renumitul actor Mihai Volontir din R. Moldova, care locuieşte şi activează la Bălţi, îşi marchează, astăzi, 9 martie, jubileul de 75 de ani, prezentînd spectacolul muzical Trei crai de la răsărit.

Nu va fi organizată o serată specială cu această ocazie, a spus Anatol Răcilă, directorul Teatrului Naţional Vasile Alecsandri. Va fi prezentată montarea Maestrului, după care, colegii de teatru, prietenii şi admiratorii vor avea ocazia să-l felicite pe Volontir.

Şi-au anunţat prezenţa la premiera lui Mihai Volontir preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin şi un şir de lideri politici din Moldova.

O serată de omagiere a artistului, potrivit unor date, va fi organizată la 16 mai, la Palatul Naţional din Chişinău.

La rîndul său, Mihai Volontir susţine într-un interviu publicat, luni, în TIMPUL de dimineaţă, că nu s-a pregătit în nici un fel de consemnarea jubileului de 75 de ani. De altfel, spune Volontir, „niciodată nu mi-am sărbătorit ziua de naştere în public, deoarece, pentru mine, această zi este una obişnuită”. „Mi-am sărbătorit ziua de naştere doar în cadrul colectivului şi cel al familiei”, mai spune renumitul actor.

Actorul Mihai Volontir joacă pe scena Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din Bălţi de jumătate de secol, timp în care nu a abandonat această instituţie, deşi a avut oferte tentante în străinătate. Mihai Volontir a realizat mai mult de 120 de roluri în teatru şi în film.

Este cetăţean de onoare al oraşului Bălţi. Din 1984 este artist al poporului, fiind unul dinte primii cavaleri ai Ordinului Republicii.

Acum cîţiva ani, artistul Mihai Volontir a refuzat ca numele său să-l poarte un mic scuar din centrul oraşului Bălţi. Cu cîţiva ani în urmă, administraţia Teatrului Naţional Vasile Alecsandri a solicitat autorităţilor locale să rebotezeze piaţa Vasile Alecsandri (unde este amplasat şi teatrul) în Mihai Volontir. Solicitarea nu a fost inclusă însă pe agenda de lucru a autorităţilor.

Sala mică a teatrului din Bălţi poartă numele lui Mihai Volontir.

DECA-press

* * *

4 gânduri despre “Actorul Mihai VOLONTIR prezintă o premieră de ziua sa de naştere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s