BLOGOBĂŢ-2009 şi fericirea p(r)ost-ELECT-orală a lui Polikarp Feofanovici

Tabletă

polikarp-feofanovici-mass-mediaÎn acea seară, ca de obicei, Polikarp Feofanovici, un ţăran de la periferia oraşului Bolţi, iarăşi se enervă. Nu avu ce viziona la televizor! Cele patruzeci şi ceva de posturi nu-i satisfăcu niciodată aşteptările sale de telespectator fidel. Iată cum, de atunci, Polikarp Feofanovici deveni un vizitator convins al internet-cafenelei Furnica albastră. Aici, navigînd aşa, citise pe blogul Stelei Popa că este foarte bine să nu fii simplu (tele)spectator. Aşa că Polikarp Feofanovici nu se gîndi mult, îşi cumpără un laptop conectat la păienjeniş şi îşi crease un blog, deh, cu un subtitlu cît se poate de sugestiv: Răcnetul Basarabiei. Cea mai mare revelaţie pentru Polikarp Feofanovici consta în imensa bucurie că putea, în sfîrşit, să-şi împărtăşească gîndurile unui public tot mai numeros şi foarte variat după (kilo)gramele intelectuale. Iată cum, în preajma ELECT-oralei din april, eroul nostru se pomeni în hora blogov’nească de pe www.blogocub.mú şi în competiţia pre nume BLOGOBĂŢ-2009. Nu mai era, aşadar, un… simplu (tele)spectator!

După mai multe săptămîni de blogging activ, Polikarp Feofanovici ajunse la concluzia că mass-media din Raptpublica Múldova, plaiul său natal, lăsa de dorit în materie de liberă şi profesionistă exprimare. De cînd îşi înregistră blogul pe www.blogocub.mú şi se avîntă în hora blogov’nească pre nume BLOGOBĂŢ-2009, Polikarp Feofanovici începu să vadă lumea din jurul său cu alţi ochi. Ajunse chiar la aceea că punea tot mai des la îndoială promisiunile optimiste ale guvernanţilor. Pînă şi listele ELECT-orale ale partidelor de opoziţie (care, şi ele, făcuseră promisiuni nobile în faţa norodului) fură judecate la rece.

La premiul mare – un BMW de ultimă clasă – Polikarp Feofanovici nu speră. Doar se avîntă în competiţia BLOGOBĂŢ-2009 mai mult din curiozitate, căci el îşi dădu seama, încă de la bun început, că premiile, aşa cum se întîmplă în ţara minunilor Raptpublica Múldova, vor fi de partea lor, a bloggerilor consacraţi(?) şi, mai cu seamă, a rudelor organizatorilor. Aşa că nu BMW-ul fu ţinta sa. El miză pe altceva. Miză pe notorietatea şi satisfacţia pe care numai freedom of speech-ul de pe www.blogocub.mú ţi-o poate oferi.

La vîrsta sa de 63 de ani, Polikarp Feofanovici domină cu autoritate aripa sud-estică a păienjenişului european. Judecînd după notorietatea şi traficul de care se bucură pagina sa www.polikarpfeofanovicibrejnev.vortprizz.mú, Oxana Greadcenco şi mulţi alţi bloggeri activi, unii dintre ei deja consacraţi, rămaseră cu mult în urma lui Polikarp Feofanovici.

La cinci aprilie 2009, de ziua alegerilor, Polikarp Feofanovici fusese cu picioarele pe pămînt, corect informat. Dezamăgirea sa în presa múldov’nească nu avea să rămînă nerăsplătită. Pe lîngă meritata notorietate de pe www.blogocub.mú, Polikarp Feofanovici se pomeni, la finele Festivalului Bloggerilor Múldoveni, şi cu Premiul cel Mare – BMW-ul de ultimă clasă, achiziţie pe care, cu generozitate şi francheţe, o puse la bătaie BLOGOBĂŢ-2009.

blogobatz-2009-vs-bmw

19 gânduri despre “BLOGOBĂŢ-2009 şi fericirea p(r)ost-ELECT-orală a lui Polikarp Feofanovici

 1. „Blogovăţ” & „Blogobăţ” sînt lucruri diferite, Oxana! Eu îl am în vedere pe „BLOGOBĂŢ” aci.
  Se pare că ai devenit aproape clasică printre bloggerii din aripa sud-estică a web-ului evropean, dacă apari atît de des în ţesătura textelor de pe Xpress Ψ-on! 🙂

  Apreciază

 2. Yn 95 am lasat locul de munca la Teleradio pentru ca o doamna MU -gea fara ragaz,Acolo si astazi MU -gesc.Venin-esc. Ma doare.Mersi pentru Tableta. Moldovenii nostri nu se plimba cu l i n g u r a .Ei FAC . Oleaca mai mult respect fatsa de pamyntul care va mai rabda. Nu Mu-gitsi .Si asa stim cine suntetsi..Avetsi talent .Slava Voua.numai Va rooooog – nu ma zgyndarytsi.
  Cio-banu.

  Apreciază

 3. Recunoscător pentru aprecieri, dragi Violeta & Adrian Blajinschi.
  🙂 Dacă aş fi „avut ceva împotriva blogurilor”, nu mai citeaţi nimic pe Xpress Ψ-on! Şi nici pe http://www.blogosfera.md nu mă avîntam şi, mai cu seamă, nu mă aventuram în Blogovăţ-2009 (care, recunosc sincer 🙂 , nu are nimic în comun cu „BLOGOBĂŢ-2009”!).
  Cred că blogosfera noastră (aşa cum e) poate suplini oricînd unele mass-media, aservite şi mediocre, de la noi. Mai bine citesc PRO-stii neoficiale aici, pe http://www.blogosfera.md , decît prostii oficiale pe www. c……t.mú sau pe http://www.m…..a-s……a.mú şi atîtea altele.

  Apreciază

 4. Pingback: Blogosfera
 5. Pingback: Blogosfera
 6. Pingback: Blogosfera
 7. Pingback: Blogosfera
 8. Pingback: Blogosfera
 9. Ma bucur ca la o noua vizita pe acest blog cu „fibra” mi-am bucurat privirea si sufletul cu niste randuri pline de sens… 🙂

  P.S. Peste ani si ani, vom ajunge la BLOGOBAT 2… vom ajunge si noi sa ne luptam pentru un bm…bat, si ne vor da, din mila, pentru fidelitate, un premiu… 🙂

  Apreciază

 10. Pingback: Valeriu Tihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s