grigorevieru.md

Grigore Vieru Site

A fost lansată o pagină web dedicată Poetului Grigore Vieru. La 14 februarie, cînd regretatul poet Grigore Vieru ar fi împlinit 74 de ani, a fost lansat site-ul www.grigorevieru.md .

Autorii acestui proiect spun că respectiva pagină web se doreşte a fi un monument virtual al Poetului „podului de cuvinte”.

Prin acest site, ne-am propus să oferim o sursă de informare şi un repertoriu al operei lui Grigore Vieru. Sperăm ca, prin intermediul acestei pagini web, să păstrăm vie amintirea celui ce ne-a călăuzit copilăria şi a cîntat dragostea de ţară, de limba română şi a visat la unirea între fraţi„, spun realizatorii paginii.

DECA-press

9 gânduri despre “grigorevieru.md

 1. ma irita toata aceasta campanie pro-viereana acum (initiativa de a schimba str. puskin din chisinau in grigore vieru, numarul sporit de cititori ai lui vieru imediat dupa trecerea acestuia, pe facebook „i am fan of grigore vieru, etc.), cand maestrul nu mai este.

  unde ati fost pana acum fanilor???

  risurilor!!

  Apreciază

 2. Asta e, Nenormalule. După moartea Maestrului, apar şi fanii. Un Mare Om e dator cu o moarte în faţa Recunoştinţei. Trist, dar adevărat.
  Cu Eminescu a fost şi mai rău. Abia peste multe decenii după moartea sa, „cei mulţi” l-au cunoscut.

  Apreciază

 3. „Nenormalu”, întotdeauna am avut un cuvînt de apreciere pentru Opera şi Omul Grigore Vieru. Dacă abia acum, post-mortem, ai devenit un (i)luminat judecător al Poetului, de ce, măcar din respect pentru Numele Maestrului, nu renunţi la nick-ul grotesc (pentru identitatea ta adevărată) şi de prost gust pre nume „Nenormalu”???
  P.S.: Cineva îmi spunea odată: june, cu idioţii (aici intră şi nenormalii) şi cu (cacofonie inevitabilă, deci tolerabilă) comuniştii să nu te pui. Avea dreptate, omul.

  Apreciază

 4. in loc macar dupa moartea Sa sa compensam ceea ce n-am reusit sa facem in timp ce mai traia poetul, sa-l elogiem, sa-l citim, sa-l apreciem, continuam sa venim cu replici absolut absurde care chiar nu ne fac cinste. Ar trebui sa ne fie rusine. Si ce propui tu? Sa nu facem nici acum nimic? Asta ar fi un gest mai bun de recunostinta fata de tot ce-a facut Grigore Vieru pentru literatura si pentru noi?

  Apreciază

 5. Imi pare rau ac intervin atit de tirziu, dar nu am putut sa ramin indiferent. Incepind cu schimbarea str. Puskin in G. VIERU (ar fi minunat, caci, pina la urma, in afara de faptul ca a locuit in Basarabia, ce altceva a facut puskin pentru noi??? de VIERU nu zic, ca ar trebuie sa stau vreo juma de an fara sa ma opresc si sa tot scriu…) si terminind cu atitudinile acestei nulitati… dupa cum il descrie si nick-ul. Ion, cind intra asemenea gize pe acest blog, ar trebui sa se topeasca la vederea cuvintelor de aur pe care le gasesti aici, nu? daca nu am dreptate, sa ma contacteze tipu sa discutam altfel, nu merita el atita atentie sa fie mustrat pe un blog minunat (si curat, lipsit de lepra comunista).
  In rest, Ion, felicitari! Maestre… vesnic in sufletele noastre…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s