Curmarea sărăciei şi asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ar face Moldova mai credibilă pe plan extern, susţine un deputat german

Markus Merckel
Markus Meckel

„Nimeni nu poate face mai mult pentru Moldova decît ea însăşi”, este de părere deputatul german Markus Meckel. El afirmă că agenda internă de reforme ar trebui să fie considerată prioritatea numărul unu. Doar curmarea sărăciei, întărirea economiei, deopotrivă cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, ar permite Republicii Moldova să-şi sporească credibilitatea în plan extern, susţine deputatul.

În cadrul unei mese rotunde la Chişinău, cu genericul „Integrare şi Securitate pentru ţările Parteneriatului Estic”, Markus Meckel a mai spus că alegerile din Moldova vor fi determinante pentru viitorul ţării, de aceea gradul de participare al cetăţenilor la alegeri contează.

În aceeaşi ordine de idei, Meckel a menţionat importanţa accesului echitabil al partidelor politice la mass-media publică, fără de care alegerile nu pot fi considerate libere şi corecte, chiar şi dacă scrutinul va fi realizat corect din punct de vedere tehnic.

DECA-press

2 gânduri despre “Curmarea sărăciei şi asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ar face Moldova mai credibilă pe plan extern, susţine un deputat german

  1. oare nu gandeste corect? foarte bine le puncteaza, zici ca e „copt” si el cu problemele noastre. de fapt, intr-un stat cu o guvernare comunista, iti spune din start, problemele prioritate cu care se confrunta acesta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s