Şi iar despre febra pré-ELECT-orală

stop_electing_idiotsAm ajuns, iubite internaut, să fiu un captiv al păienjenişului virtual. Am căzut în plasă. Tot navigînd aşa, gospodăreşte, văd că aripa sud-estică a intenetului european mişună de p(r)osturi cu iz politic. Ca să ies din obscuritate mai repede (îi apreciez pe oamenii care ştiu a spune lucrurilor pe nume), vă informez (atenţie, vă INFORMEZ!) că ceea ce se ţese, de azi, între Nistru & Prut, va mirosi tot mai mult a pré-ELECT-orală. Se apropie pré-aşteptatele & pré-controversatele alegeri parlamentare de la 5 (cinci) aprilie 2009. O dată aproape simbolică, dacă ţinem seama de calamitatea politică de la 4 (patru) aprilie (nu mai ştiu ce an de după Christ), o dată cînd, oficial, o parte din opoziţia noastră creştină şi democrată a devenit, ca prin minune, constructivă.

Ei bine. Tot navigînd, tot navigînd, încă de azi, abia 5 (cinci) februarie!, mi-au apărut primele simptome de lehamite. Orice aş accesa, numai feţe de politicieni, numai bloguri cu caracter politic. Agenţiile de presă, posturile de radio & TV, ziarele & portalurile difuzează, mediatizează şi tirajează non-stop cele mai noi ştiri despre evoluţia pré-ELECT-orală a partidelor politice. Of course, buricele politic (la plural) al globului pămîntesc MD, ca întotdeauna, se vor bucura de cele mai atente atenţii. Pozitive, negative – nu contează. Pînă la urmă totul PR se cheamă.

Da. De azi am intrat cu toţii, de sus pînă jos, în politica mare. Curată-murdară. Murdară-curată. Politiceşte vorbind, de astăzi, toată suflarea basarabeană va gîndi strategic (sau poate mioritic?). Presa ne va spune totul. Bloggerii la fel! Avem de unde alege, slavă Domnului! Acum se ştie TOTUL. E destul ca mahăralegeriul X, Y sau Z să facă un pas „suspect” prin politica autohtonă şi moş Gheorghe din satul Năduşita, raionul Beleni, ştie totul. Desigur, dacă are acces la informaţie variată, nu ideologizată, cum e în realitate.

De azi, peste tot numai politică. Îmi aduc aminte de pré-ELECT-oralele din 2005, 2001 etc. Amintiri din cele mai murdare. Nu cred că în 2009 voi avea senzaţia că trăiesc într-un stat maturizat politic. Ca să nu piardă treuca, numai ce nu vor face unii? Va trebui să mă resemnez de pe acum. Oricum, ce e CIRC ca CIRCUL trece…

P.S.: Iubite internaut, cu gîndul la puterea click-ului dumitale, am să revin, pînă la 5 (cinci) aprilie 2009 şi după, cu noi şi noi impresii pré- & post-ELECT-orale. Fă atît: fii cu ochii, rogu-te, pe politicus – o categorie nou-născută aici, pe Xpress Ψ-on.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s