Decesul şi funeraliile lui Grigore VIERU, cele mai intens mediatizate evenimente din ultimii ani

Decesul şi funeraliile poetului Grigore Vieru au fost cele mai intens mediatizate evenimente din istoria recentă a R. Moldova.
Subiectul „Grigore Vieru” a fost central în mass-media din R. Moldova începînd cu ziua (16 ianuarie) în care s-a aflat că poetul a devenit victima accidentului produs la Dănceni, raionul Ialoveni, şi pînă la 20 ianuarie, cînd a fost înmormîntat.
Redacţiile ziarelor din Moldova, dar şi din România au rezervat primele pagini veştii despre decesului lui Grigore Vieru şi despre funeraliile poetului. Numele lui Grigore Vieru a fost citat şi pe benzile agenţiilor de presă din străinătate.
Posturi de radio şi televiziune din R. Moldova au transmis în direct reportaje de la funeraliile lui Grigore Vieru, iar jurnalele de ştiri din zilele 16-20 ianuarie au fost dedicate, în mare parte, lui Grigore Vieru, acestea conţinînd cele mai emoţionante reportaje din ultimii ani.
Compania publică „Teleradio-Moldova” a transmis în direct, la radio şi televiziune, funeraliile lui Grigore Vieru, aceasta fiind o premieră pentru instituţia publică a audiovizualului.
În vîrstă de circa 74 de ani, Grigore Vieru, unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi din R. Moldova şi România, a încetat din viaţă la 18 ianuarie, din cauza traumelor cu care s-a ales în urma unui accident rutier, produs la 16 ianuarie.
© AGENŢIA „MONITOR MEDIA”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s