Obesesia vicepremierului-„lingvist”

Nu doar moldovenii din Moldova, ci şi majoritatea românilor din România vorbesc limba moldovenească, venită de la străbunii noştri din Moldova veche. / O declaraţie în acest sens a făcut vicepremierul Victor Stepaniuc într-un interviu acordat revistei săptămînale „Post-factum”, citată de Agenţia DECA-press.
gif_animat1Vicepremierul a opinat că „românii care s-au format ca naţiune din valahi, ardeleni şi moldovenii de peste Prut după 1862, desigur, o numesc limba română. Şi au dreptate! Este limba de stat a României. Noi, moldovenii, o numim «limba moldovenească» şi, de asemenea, avem dreptate. Este aceeaşi limbă. Dar în esenţă este, în primul rînd, limba noastră a moldovenilor – «limba moldovenească»”, a menţionat Stepaniuc.
Potrivit lui, „aşa a vrut soarta că anume moldovenii – Alecu Russo, Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu, Gheorghe Asachi, Mihail Kogălniceanu – au lucrat asupra creării standardelor limbii române contemporane”.
comunism_pcÎn altă ordine de idei, vicepremierul Victor Stepaniuc, unul dintre fruntaşii Partidului Comuniştilor, a declarat că personalitatea şi cariera sa politică din ultimi 12 ani s-a format sub influenţa preşedintelui Vladimir Voronin. Stepaniuc îşi pune speranţa în faptul că istoria va aprecia ca fiind o perioadă prosperă şi progresistă anii de cînd puterea a fost prealuată în R. Moldova de către comunişti.
DECA-press

2 gânduri despre “Obesesia vicepremierului-„lingvist”

  1. O fi fiind articolul inutil, nu „poci” să judec! 🙂 Oricum, pe pagina mea „stepashka”, cum îi zici tu dlui vicepremier („istoric” & „lingvist”), încă nu a fost găzduit. În plus, e o mostră exotică, anacronica, etc., de care ne vrem izbăviţi. De ce să nu fie (şi!) acest articol la rubrica UTOPII?! Peste ani, aceste „probe” vor fi o curiozitate!

    P.S.: Şi de ce ANUME acest articol e inutil? Credeam că întreg blogul!… 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s