Nostalgie de Bălţi

goodbye-leninLa Bălţi, un număr neseminificativ de nostalgici au depus flori la monumentul lui Vladimir Lenin cu prilejul aniversării puciului bolşevic din 1917. Vineri (07.11.2008), circa douăzeci de persoane, printre care activişti ai secţiei locale a Partidului Comuniştilor, cîţiva consilieri comunişti şi funcţionari publici, au depus flori la monumentul lui Vladimir Lenin din Bălţi cu prilejul celor 91 de ani de la producerea marii revoluţii socialiste din octombrie.

Grupul restrîns de nostalgici a depus florile în tăcere, fără ca cineva să rostească discursuri.

Este pentru prima oară în ultimii ani cînd, în oraşul Bălţi – supranumit capitala „roşie”, la asemenea manifestaţii comuniste participă atît de puţini nostalgici.

Organizatorii depunerii de flori la monumentul lui Lenin explică că marea majoritate a părtaşilor revoluţiei din octombrie din localitate vor veni în seara zilei de azi (07.11.2008) la adunarea solemnă şi la spectacolul organizat cu acest prilej.

Revoluţia din 1917, care, potrivit istoricilor, a fost o lovitură de stat făcută de bolşevici sub conducerea lui Vladimir Lenin, a condus la crearea Uniunii Sovietice, care s-a destrămat în 1991. Marea revoluţie din octombrie a fost precedată de un lung şi sîngeros război civil.

DECA-press

Un gând despre “Nostalgie de Bălţi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s