Australopiteci şi cămile

Aproape zilnic îmi este dat să suport dizgraţiosul tablou al scuipatului. Merg pe drum şi văd cum oamenii scuipă. Îşi scuipă semenii(?). Scuipatul a devenit o formă auxiliară a salutului la unii moldoveni. „Scuip, deci exist” pare a fi un stil de viaţă. De la coborîrea sa din copac (dacă e să-l credem pe Mr. Darwin), omul nu a renunţat la prea multe din obiceiurile instinctuale care nu îi fac cinste în lumea (post)modernă.
Mîncatul seminţelor în public se înscrie în aceeşi paradigmă. E destul să ieşi la un rendez-vous în parc, de exemplu, ca să te convingi cum unii tineri, manieraţi la prima vedere, scuipă coji de seminţe. Scuipatul îi caracterizează pe foarte mulţi moldoveni. Ridicolă situaţie. Mulţi mîncători de seminţe nu îşi dau seama că, inconştient, aidoma unor australopiteci din preistorie, imită perfect nişte cocoşate din pustiul Sahara.
poze-cu-camine-animale-haioaseOare există o istorie a scuipatului? Poate omul nostru, în public, să renunţe conştient la acest prost obicei?
P.S. Just another WordPress.com weblog!!!

3 gânduri despre “Australopiteci şi cămile

  1. Cred ca scuipatul a devanit ca o demonstratie ca esti ” Barbat” printre tinerii si poate chiar nu prea tinerii nostri din Moldova… Priveste la tine, scuipa intr-o parte, demonstrind ca e barbat, iar apoi da mina cu tine! Dar si mai tare nu pot intelege tinerele care sunt asa!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s