Puterea a IV-a despre Puterea a IV-a

«E adevărat că jurnaliştii mint, numai că nu toţi. Mint cei care nu-s citiţi, indiferent dacă scriu în ziarele lor, pe bloguri sau dacă pun întrebări complicate la conferinţele de presă. Pe scurt, mint jurnaliştii fără bun-simţ, care nu se respectă ca profesionişti, dar nici – şi e mult mai grav! – ca fiinţe umane» (Pavel Păduraru).
«Pentru societate, ei sunt mai periculoşi decât chiar politicienii, care uneori sunt nevoiţi să spună câte-o pătăranie. Căci politica, se zice, e o afacere murdară, iar gazetele şi televizorul sunt pentru unii ultima speranţă că mâine se va aprinde lumina şi în casele lor».
«Iertaţi-mă, dar cred că e mai frumos să fii femeie şi să te postezi pe Calea Basarabiei decât să intri în turma potăilor [jurnaliştii „de serviciu” – n.m.]. E aceeaşi prostituţie, numai că clienţii fetelor alea ştiu că sunt amăgiţi, acceptă şi plătesc pentru aceasta. Dar oamenii ăştia îngâmfaţi, însă umili şi nehotărâţi, care-şi bălăbănesc picioarele după oricine vine la putere şi scuipă în propria lor demnitate, mint o ţară întreagă. Ei îşi amăgesc fără ruşine bunicile, mamele şi copiii, fiind, totodată, conştienţi că fac o enormă prostie. O prostie ermetică, în care-şi bagă capul, ca să-l scoată şi să respire din patru în patru ani, în ziua alegerilor parlamentare». / Timpul de dimineaţă, joi, 20 decembrie 2007, p. 6.
Iată nişte fragmente mereu actuale în R.M., acolo unde există o bogată faună de jurnalişti în serviciul puterii. Rar moldovean am întâlnit care să fie mulţumit de nivelul său de trai. E adevărat, dorinţa omului nu are margini, dar când te gândeşti la cele mai bine de 50% din familiile moldovenilor care trăiesc în sărăcie, verdictul din fragmentele citate reprezintă un adevărat (şi justificat!) blam pentru cei care,  cu peniţa şi cu keyboard-ul, „trudesc” la (de-)”construirea” viitorului R.M.
Rămâne să urmărim (cum?!) şi în continuare lumile paralele pe care ni le prezintă jurnaliştii moldoveni, cea de a IV-a putere din statul nostru???…

Un gând despre “Puterea a IV-a despre Puterea a IV-a

  1. „Mint cei care nu-s citiţi…”
    „mint jurnaliştii fără bun-simţ, care nu se respectă ca profesionişti, dar nici – şi e mult mai grav! – ca fiinţe umane”

    ce aberatii!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s