Sfîrştul tragic al lui Gregor Samsa

O poveste adevărată

Gregor Samsa mergea pe drum. La vîrsta sa de 18 ani, se întorcea de la examenul auto intern, pe care l-a susţinut cu succes. Ca să intre în posesia unui permis auto, săptămîna următoare trebuia să dea ultima lovitură – examenul auto extern, asistat de poliţişti inteligenţi.

Era vară. Cer senin. O arşiţă dogoritoare le tăia oamenilor respiraţia.

Cu paşi grăbiţi, Gregor Samsa se apropia de casă. Mai avea puţin şi scăpa de năduful pe care l-a suportat atîta. Încă puţin şi putea intra în curtea sa.

Se lunecă şi căzu jos. Murise subit.

A doua zi a fost înmormîntat.

Arşiţa lunii august continua să fiarbă minţile oamenilor.

6 gânduri despre “Sfîrştul tragic al lui Gregor Samsa

 1. Efa, dacă nu ar fi fost asta o „poveste adevărată”, mi-ar fi plăcut „să-mi bat joc” de personajul meu. Tristul adevăr e că deznodămîntul schiţei de mai sus s-a întîmplat şi în realitate.
  Salutări! 😉

  Apreciază

 2. Dragă Efa, dacă ai auzit de intertextualitate şi de implicaţiile acesteia, vei înţelege, cu siguranţă, ce are „povestea mea adevărată” cu legendarul personaj kafkian Gregor Samsa. Sînt si(n)gur că ai putea fi capabilă de o repoziţionare a unghiului tău de vedere în această „chestiune”. 🙂

  Apreciază

 3. in primul rind, nu te adresezi mie cu draga, merci anticipat, 2 la mina:nu esti tu cel care ar putea sa stie ce as fi sau nu capabila,3. din moment ce nu poti argumenta legatura dinte „povestea ta adevarata” si gregor samsa(care de fapt nici nu este), nu e frumos sa treci la atacul la persoana.

  despre ce intertextualitate poate fi vorba in acest caz? creezi impresia ca spui cuvintele de dragul frumosului fara a le trece prin filtrul logic.

  Apreciază

 4. Bine, Efa, bine. Nu înţeleg însă de ce cauţi logică acolo unde… nu trebuie de căutat. Cred că nu are rost să m-ai insist în replici inutile. Rămîi sănătoasă! 😉

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s