Vladimir Voronin: „Dmitri Medvedev va avea faima unui pacificator”

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin vede în omologul său rus Dmitri Medvedev „un pacificator care va transforma conflictul transnistrean într-un model anti-Kosovo”. Declaraţia a fost făcută într-un interviu pentru publicaţia spaniolă „El Pais”.

 

Potrivit lui Voronin, liderul de la Kremlin Dmitri Medvedev „este atras de ideea de a fi văzut pe plan internaţional în calitate de lider capabil să rezolve conflictele îngheţate”.

 

De asemenea, edilul de la Chişnău este sigur că reglementarea problemei transnistrene nu poate avea succes atât fără participarea Rusiei, cât şi fără statutul de neutralitate al Republicii Moldova. „Diferendul transnistrean nu este o problemă de natură etnică sau religioasă, ci de natură politică, iată de ce acest conflict îngheţat este cel mai simplu de rezolvat”, a mai declarat Voronin.

 

Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, şeful statului a declarat că amânarea rezolvării conflictului din stânga Nistrului „este provocată de liderii transnistreni, care nu doresc să-şi părăsească posturile”.

Moscova, Piaţa Roşie
Moscova, Piaţa Roşie
Recheta ameninţătoare
Racheta ameninţătoare
Niciodată!!!...

 

Oh, my God...
Oh, my God...
Vechi prieteni
Vechi prieteni

Potrivit presei de la Chişinău, Vladimir Voronin este dispus să se întâlnească cu liderul de la Tiraspol Igor Smirnov doar în cazul în care, de la bun început, va şti rezultatele negocierilor.

 

30.06.2008 // DECA-press // http://deca.md/?cat=art_com&id=2515&hl=Voronin

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s