PPR: Problema transnistreană nu va putea fi soluţionată atât timp cât la putere sunt Voronin şi Smirnov

 „Problema transnistreană poate fi soluţionată doar cu condiţia eliminării din acest proces a lui Vladimir Voronin şi a lui Igor Smirnov, care sunt interesaţi personal ca starea de lucruri să rămână neschimbată”, consideră Partidul Popular Republican (PPR).

Formaţiunea a difuzat, marţi, un comunicat de presă în care este scris că „firmele din regiunea transnistreană, despre care se spune că ar practica contrabanda, activează cu succes şi pe malul drept al Nistrului”.

Ne-PRIETENI de ochii lumii (?!)
Ne-PRIETENI de ochii lumii (?!)

„Ele plătesc pentru aceasta nu doar lui Igor Smirnov, ci şi clanului aflat la guvernare la Chişinău”, se spune în documentul citat.

PPR este ferm convins că „adevărata soluţionare a problemei transnistrene va începe după alegerile parlamentare din 2009, când vom avea o altă situaţie decât în prezent”.

În comunicat se aminteşte că, astăzi, 22 iulie 2008, se împlinesc exact trei ani din momentul adoptării de către Parlamentul Republicii Moldova a Legii privind principiile de bază ale reglementării transnistrene.

„De la distanţa anilor, devine absolut clar că această Lege s-a dovedit a fi una „falimentară”. Din start, era evident că Legea nu va fi una lucrativă. Ea a fost scrisă de Roşca şi Tkaciuk pentru Occident, dar nu pentru a asigura soluţionarea problemei transnistrene”, se mai spune în documentul citat.

PPR afirmă că, „în prezent, inutilitatea acestei Legi se vede cu ochiul liber şi e regretabil că nici un partid care pretinde că reprezintă opoziţia parlamentară nu a avut curajul necesar pentru a spune adevărul despre această Lege”.

 22.07.2008 // DECA-press // http://deca.md/?cat=art_com&id=2691&hl=PPR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s