Manifestări neoimperialiste ale Federaţiei Ruse

Daniil Koptiv: „Centrul calomniilor şi a dezinformării despre evenimentele din Osetia de Sud se află în SUA”

„Centrul calomniilor şi a dezinformării despre evenimentele din Osetia de Sud se află în SUA, iar în această campanie PR sunt antrenate nu numai Georgia însăşi, ci şi mass-media apuseană, dar şi ezitantele Ucraina şi Moldova în relaţiile lor cu Rusia”, a declarat, pentru Agenţia „Regnum”, politologul din Lvov Daniil Koptiv.

Declaraţia de mai sus a fost lansată într-un context în care mai mulţi observatori au vorbit despre activismul informaţional al mass-media electronice şi scrise din Ucraina şi Republica Moldova în legătură cu evenimentele din Osetia de Sud. În acest sens, politologul Daniil Koptiv e de părere că „torentele de publicaţii cu miză antirusească poartă un caracter de pseudoapărare” a Georgiei.

„Cititorii cred că Rusia este ţara agresor, de genocidul osetinilor sunt vinovaţi ruşii, multe surse vorbesc despre faptul că toată populaţia Ţhinvalului a fost evacuată până la începutul războiului”, spune politologul. Potrivit lui, aceste „minciuni cinice” se răspândesc în multe din mediile informaţionale.

„Astăzi, putem constata că ofensiva informaţională asupra intereselor ruseşti a început pe toate fronturile. Războiul pentru spaţiul postsovietic despre care au vorbit nenumăraţi experţi internaţionali trece în faza sa activă”, a accentuat Daniil Koptiv.

11.08.2008 // adaptat după Agenţia de presă rusească REGNUM // http://www.regnum.ru/news/1039833.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s