„Patrioţii Moldovei” împotriva românilor

Moldova Mare

Moldova Mare: Legislaţia României este principalul obstacol pentru legalizarea celor zece milioane de moldoveni din Moldova românească

Moldova Mare, un ziar al Mişcării Social-Politice „Patrioţii Moldovei”, publică un articol din care citim că „în 16 ţări ale lumi – Ucraina, Federaţia Rusă, Belarusi, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâstan, Kirghizia, Letonia, Estonia, Lituania, Germania, Grecia, Israel, Italia, Portugalia, Franţa, Canada – activează peste 40 de organizaţii obşteşti, reunind reprezentanţii diasporei moldoveneşti, fiind înregistraţi în conformitate cu legislaţia în vigoare a ţărilor de reşedinţă”.

În acest context, Moldova Mare îl citează pe preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, care se arată îngrijorat de faptul că „în România, din păcate, lista etniilor permise este strict limitată”.

„Moldovenii nu figurează printre acestea. Şi aceasta, din câte înţeleg eu, este astăzi principalul obstacol pentru legalizarea moldovenilor şi a culturii lor în România. Este vorba despre legalizarea acestui drept pentru o populaţie de circa zece milioane de persoane care locuiesc în Moldova românească”, a mai spus Voronin, citat de Moldova Mare.

Mai sus de acest articol, cu litere roşii, mari, Moldova Mare citează, în limbile „moldovenească” şi rusă, articolul 13 din Constituţia RM, care prevede că „limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească, funcţionând pe baza grafiei latine”.

11 martie 2008

3 gânduri despre “„Patrioţii Moldovei” împotriva românilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s