O Secţie de Jurnalism îşi va începe activitatea în toamnă la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi

O Secţie de Jurnalism va fi deschisă, în luna septembrie curent, în cadrul Facultăţii de Filologie a Universităţii „Alecu Russo” din Bălţi.

 

Decanul Facultăţii de Filologie, Maria Şleahtiţchi, a informat că aici vor putea studia jurnalismul 20 de studenţi, dintre care zece cu finanţare de la buget.

Universitatea "Alecu Russo" din Bălţi
Universitatea "Alecu Russo" din Bălţi

 

Programul studiilor de jurnalism este parte a grilei de programe universitare, cu posibilitatea obţinerii licenţei în domeniul jurnalismului de către absolvenţi. La Secţia de Jurnalism, studenţii vor învăţa materii tipice domeniului jurnalismului şi a ştiinţelor comunicării.

 

Potrivit Mariei Şleahtiţchi, citată de Agenţia Monitor Media, profesorii de la Secţia de Jurnalism vor fi în mare parte cadre didactice de la Facultatea de Filologie care au practicat sau continuă să practice jurnalismul. La procesul instructiv vor fi invitaţi să contribuie jurnalişti profesionişti din presa locală, precum şi profesori din instituţii de învăţământ din ţară şi de peste hotare.

 

Ideea lansării unei Secţii de Jurnalism ţine încă de anul 1995 şi aparţine unui grup de profesori din cadrul Facultăţii de Filologie. Materializarea acesteia a fost posibilă peste 13 ani.

 

 

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi devine a patra instituţie de învăţământ superior din R. Moldova care va pregăti jurnalişti. La Chişinău, activează al treilea an şi Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (studii post-universitare), care este un proiect al Centrului Independent de Jurnalism.

11.07.2008 // DECA-press // http://deca.md/?cat=art_com&id=2613&hl=Sleahtitchi

Un gând despre “O Secţie de Jurnalism îşi va începe activitatea în toamnă la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s